Toneelavond vol liefde

Scène uit ‘Ten Liefde’ (foto: Marjon van der Vegt)

ZIERIKZEE – Filmtheater fiZi in Zierikzee brengt donderdag 21 juni 2018 een toneelavond vol liefde met de monoloog ‘Vouwen’ door Diane Nijweide uit Zierikzee en het toneelstuk ‘Ten Liefde’ door Theatergroep Grid uit Den Haag. Het programma begint om 20.15 uur.

In ‘Vouwen’ maakt het publiek kennis met Thera. Op haar 70e verjaardag bekijkt zij vanaf de eerste verdieping haar feestvierende familie en vrienden in de tuin. Waarom vraagt niemand zich af waar ze blijft? Terwijl ze de party beneden haar aanschouwt, komen er pijnlijke herinneringen bij haar boven en voor het eerst durft Thera deze onder ogen te zien. Het motto in haar verhaal kan omschreven worden als: ‘Doorgaan, doorgaan. Servetten vouwen. Dé remedie tegen een gestold hart’.  Deze monoloog is geschreven en geregisseerd door Marie Kiebert.

Jeanet Schurman-Vredeveld in ‘Ten Liefde'(foto: Marjon van der Vegt)

Voor de uit Zierikzee afkomstige regisseur Marian Pankow behoort ‘Ten Liefde’ van Ko van den Bosch al jaren tot een van haar voorkeurstukken. ,,Sinds ik het tijdens mijn theateropleiding in Amsterdam al gespeeld zag door Malou Gorter en Bart Klever onder regie van Ola Mafalaani’’, wilde ik er zelf ook ooit een versie van maken. Die mogelijkheid deed zich dit seizoen voor met twee bevlogen spelers van Theatergroep Grid in Den Haag’’, vertelt Marian. Het stuk spreekt haar vooral aan omdat het een geweldige liefdesrollercoaster biedt. De auteur laat zijn fantasie de vrije loop: hoe zouden Romeo en Julia op wat latere leeftijd, bijvoorbeeld als veertigers en in de huidige tijd tegenover elkaar staan? Hoe vergaat het hen als de vlam pas dan overslaat?

Gaby Weekhout in ‘Ten Liefde'(foto: Marjon van der Vegt).

Marian vat de korte inhoud van het stuk als volgt samen: ,,Laten we zeggen twee mensen, een vrouw en een man. Laten we zeggen rond de veertig. Maakt niet uit waar, maar laten we zeggen in dit heelal. Met hen gebeurt het aller aller allermooiste. Ze worden verliefd. Dit is de angstaanjagende dodenrit, in dik een uur, van een liefde die na 20 jaar moet worden ingehaald. Let u niet op de details. We hebben haast.’’  De rollen worden gespeeld door Jeanet Schurman-Vredeveld en Gaby Weekhout. Kaarten à €12,– zijn te bestellen via: http://www.fizi.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s