‘DOEK’ van Maria Goos in fiZi

Scène uit ‘DOEK’ met Ron Strijaards en Jeanet Schurman (foto: Manon Lodebeges)

ZIERIKZEE – Theatergezelschap Toneellab uit Den Haag brengt donderdagavond 18 april een voorstelling van de tragikomedie ‘DOEK’ van de bekende toneelschrijfster Maria Goos in filmtheater fiZi in Zierikzee, aanvang 20.15 uur. Goos heeft veel bekende toneelstukken en televisieseries op haar naam staan, zoals onder meer: Pleidooi, Oud Geld, Gloaca, Familie, Nu Even Wel, Nu Even Niet, Leef!. In dat rijtje hoort ook ‘DOEK’ thuis.

In dit stuk wordt een kijkje achter de schermen van de toneelwereld geboden. Niemand wil meer met Richard werken. Hij drinkt, is narcistisch, megalomaan en strontvervelend. Als bij de repetities van een nieuwe voorstelling de zoveelste actrice huilend wegloopt, blijft er maar één speelster over die de vrouwenrol zou kunnen vertolken: Richards oude liefde Lies, met wie hij dit stuk al speelde toen zij samen afstudeerden. Lies woont nu met een rijke gynaecoloog in Zuid-Frankrijk. Dat is toch niets meer dan de Efteling voor volwassenen volgens Richard. De toeschouwers volgen de repetities van Richard en Lies en zien hoe ze weer aan elkaar moeten wennen, herinneringen ophalen, rollen spelen en terugdenken over keuzes die hun levens bepaalden.

Een supersnelle tragikomedie over echt en onecht, op het toneel, in de kunst en in de liefde. Spel: Jeanet Schurman-Vredeveld en Ron Strijaards, Regie: Pierre van Oosten.

Donderdagavond 18 april 2019, 20.15 uur. Voor reserveringen: www.fizi.nl

Een gedachte over “‘DOEK’ van Maria Goos in fiZi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s