Filmmaker ‘Meidagen’ zoekt acteurs in Zeeland

Spelscène uit ‘Meidagen’

Filmmaker Juri Ferri is voor zijn afstudeerproject aan de London Film School bezig met de korte film ‘Meidagen’. Binnenkort worden daarvoor opnamen gemaakt in Zeeland. Juri is samen met de leden zijn productieteam nog op zoek naar diverse acteurs die graag mee willen doen in de kleine rollen tijdens de draaidagen die gepland staan vanaf 24 april tot 1 mei (behalve op Koningsdag en de dag erna).

Het verhaal in ‘Meidagen’ gaat over een Nederlandse soldaat die de eerste dagen van de Tweede Wereldoorlog aan de Zeeuwse kust beleeft. Wat heeft een van oorsprong Italiaanse filmmaker – Juri komt uit het Italiaanse Bergamo – die in London studeert voor betrokkenheid met Zeeland? ,,Ik heb Nederlandse oma en het verhaal is gebaseerd op de ervaringen van mijn overgrootvader Jan Hendrik Smit, die tijdens mei 1940 in Zeeuws Vlaanderen was gestationeerd met het 2e bataljon, 40e regiment infanterie. Hoewel hij overleed voordat ik was geboren, heb ik de kans gehad om hem te leren kennen vanuit een boek dat hij schreef over zijn belevenissen tijdens deze periode’’, vertelt Juri.

Die familieband heeft ook te maken met zijn keus vier jaar in Middelburg te gaan wonen voor het behalen va zijn bachelor aan de University College Roosevelt.  Sinds 2013 studeert hij aan de London Film School. ,,Ik vind het prachtig om nu terug naar Zeeland te komen om mijn afstudeerfilm te maken”, zegt hij, “ik voel een diepe band met deze provincie. Het is echt een perfecte locatie om te filmen, dankzij de kleuren van de lucht, de duinen, en de zee”., zegt Juri.

Filmmaker Juri Ferri.

De film wordt gemaakt in samenwerking met het jonge Nederlandse filmproductiehuis Blanc Film en door een internationale crew: studenten van de London Film School komen naar Zeeland, aangevuld door Nederlandse filmmakers. Uniek aan deze film is dat het op analoge 16-mm film gefilmd zal worden. Ongeacht het internationale karakter van de productie is de film Nederlands gesproken.

Naast acteurs in Zeeland die soldaten en officieren in het Nederlandse leger van 1940 willen spelen, zoekt Juri ook nog mensen die als burgers een café een bezoeken. De opnames daarvoor worden gemaakt op woensdag 1 mei in Café Juliana in Biggekerke. Tevens hoopt hij nog een speler te vinden voor de rol van café-eigenaar.  De andere draaidagen vanaf 24 april vinden plaats in Cadzand-Bad en Oostkapelle.

Geïnteresseerden kunnen mailen (bij voorkeur met foto) naar: info@meidagenfilm.nl

Nadere informatie:

Website: http://www.meidagenfilm.nl

E-mail: info@meidagenfilm.nl

Facebook: http://www.facebook/meidagenfilm

Instagram: @meidagenfilm

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s