fiZi heeft Morjak in zicht!!!

De band Morjak is bezig met de afmastering van het nieuwe album ‘GANG IS ALLES/ALLES GAAT OM’. Dit album zal op donderdag 28 mei 2020 verschijnen en zal op die avond officieel gepresenteerd worden in filmtheater fiZi in Zierikzee.

Het uitgangspunt van dit album is de tiendaagse zeilzwerftocht met 12 muzikanten aan boord van het schip ‘De Stoere Eenvoud’ vorig jaar zomer. De band met hun frontman en tevens schipper Wiebe Radstake (foto) vertrok toen met een muzikale groet in de Nieuwe Haven vanaf Café De Biet in Zierikzee en voer via Dordrecht, Rotterdam, Gouda, Haarlem, Amsterdam, Enkhuizen naar Terschelling. En overal waar Morjak en hun gastmuzikanten langs kwamen en het mogelijk was, speelden zij. Daarna dook de band studio Fokker in om 9 nummers op te nemen. ,,En het resultaat mag er zijn’’, laat Wiebe Radstake weten.

Kunstenares Marie Sarah Simon uit Rotterdam heeft een documentaire gemaakt over de zwerfzeiltocht die inmiddels online is te zien. Tijdens de albumpresentatie in fiZi zullen daar ook beelden van worden vertoond op groot scherm. Na de presentatie op 28 mei zal Morjak nog een kleine toer maken ter promotie van het nieuwe album. Een korte toer, want Wiebe en zijn vrouw Suzan verwachten eind juni een kind. En dat vergt uiteraard ook aandacht. Overigens is Wiebe nu nog enige maanden onderweg op zee met Fairtransport. Hij heeft aan boord wel even tijd om alvast een solide wieg te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s