Bij TV Heer Hendrik: Veel vragen ‘Na de Aanslag’

‘Hadden we deze aanslag kunnen voorkomen?’ ‘Waren we goed voorbereid?’ ‘Zijn de ouders van de dader mede schuldig?’ Dit zijn vragen die aan de orde komen in de toneelvoorstelling ‘Na de Aanslag’ die vrijdagavond 7 februari 2020 in première gaat bij Toneelvereniging Heer Hendrik in ’s Heer Hendrikskinderen. De regie is in handen van Jeannette Tierie.

Het publiek wordt meegenomen in een situatie waarin de vrees voor een aanslag werkelijkheid is geworden en waarin de mensen die het betreft, moeten omgaan met de gevolgen. Dat roept vragen op zoals boven omschreven, maar de belangrijkste vraag is: ‘Waar en wanneer is de volgende aanslag?’. De toeschouwer blijft onherroepelijk met steeds nieuwe vragen zitten tot aan het onthutsende einde. De vraag is ook: ‘Zijn er niet altijd twee kanten en zijn we wel bereid om beide kanten te willen horen?’

Heer Hendrik gaf vorig jaar tijdens het Zeeuws Eenakterfestival al een eerste impressie van deze productie met de eenakter ‘First Responder’. Nu is de groep klaar voor het volledig stuk ‘Na de Aanslag’. De tekst is geschreven door Robbert-Jan Proos. Hij is geboren en getogen in ’s Heer-Hendrikskinderen en daar ook enthousiast geworden voor theater. Hij woont inmiddels al jarenlang in Hilversum. Hij is veelzijdig theatermaker in hart en nieren en heeft de band met Toneelvereniging Heer Hendrik altijd onderhouden.

De voorstellingen van ‘Na de Aanslag’ zijn vr 7, za 8, vr 14 en za 15 februari in het Heer Hendrikshuis in ’s Heer-Hendrikskinderen, aanvang 20.00 uur.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s