Komt cultuur de coronaklap te boven?

Directeur Henk Schoute van het Zeeland Nazomerfestival (foto: Lex de Meester)

Komt de cultuursector de corona-klap ooit te boven? Die vraag staat dinsdagavond centraal in  VPRO Meet Up Zeeland. Wie er actief over van gedachten wil wisselen, doet er goed aan dinsdagavond 9 juni 2020 vanaf 19.30 uur mee te doen aan die eerste virtuele VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland, die live te volgen is via onderstaande link. Kijkers kunnen direct vragen stellen, opmerkingen maken en meedoen aan een poll via een live chatbox. Moderator Ron Lubbersen gaat in gesprek met directeur Henk Schoute, directeur van het Zeeland Nazomerfestival  over de toekomst van cultuur en de  cultuursector.

Schoute is tevens adviseur van de Raad voor Cultuur en voorzitter van het Zeeuws Cultuuroverleg. Hij was in Amsterdam oprichter van Festival Over het IJ en hij was verantwoordelijk voor The International Youth Theatre Festivals in Noord-Holland en het jaarlijkse zomerfestival Karavaan.

Deze virtuele Meet Up is een Zeeuwse uitwerking van de aflevering ‘Virus vergezichten’ van VPRO Tegenlicht. Daarin zijn interviews te zien met trendwatcher Lidewij Edelkoort en de Vlaamse psychiater Dirk de Wachter over de betekenis van de Covid-19 pandemie voor maatschappij en individu en welke toekomstige beelden dit kan opleveren.

Wie deze aflevering van VPRO Tegenlicht wil terugkijken, zie link: https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2019-2020/virus-vergezichten.html

Wie dinsdagavond 9 juni de Zeeuwse Meet Up vanaf 19.30 uur wil volgen, kan dat doen via de link: https://www.dezb.nl/wat-we-doen/livestream/virus-vergezichten-toekomst-van-cultuur.html

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s