Om te janken, maar laten we lachen

‘Een olifant eet je hapje voor hapje’, is een wijze raad die ik ter harte probeer te nemen als de situatie me te veel, te groot of te chaotisch wordt. Cultuur in tijden van corona bijvoorbeeld. Die combinatie vergt ‘hapje voor hapje’ om niet volledig dol te draaien.

Met veel verdriet en zorg neem ik de berichten over alle ellende en kaalslag in de kunst en cultuursector tot me. Met veel waardering voor de creatieve alternatieven die worden bedacht. Maar vooral ook met het besef dat er heel veel moois naar de donder gaat. Dat het coronavaccin sowieso voor meerdere sectoren in de K&C-branche te laat zal komen. Was er medio maart nog enige hoop dat we corona binnen afzienbare tijd te boven zouden komen, nu weten we inmiddels beter. Misschien maar goed ook dat we in maart nog hoop hadden op betere tijden en op overleven. Toen dachten we nog optimistisch de olifant wel ‘hapje voor hapje’ aan te kunnen. Nu weten we inmiddels dat hij ons zal verpletteren, zeker de meeste betrokkenen in de K&C sector. Niet meteen wellicht. Op de Titanic speelde het orkest ook tot het einde, dus dansen we nog even door.

Misschien is dat ook maar het beste, om zo lang het nog kan te genieten van een mooi concert met maximaal 30 mensen. Om een fijne film te gaan zien in het lokale filmhuis. Mét mondkapje voor natuurlijk en de handen stevig gedesinfecteerd. Om waar mogelijk nog een toneelvoorstelling te gaan zien in een theater dat ontheffing van de Veiligheidsregio voor het maximaal aantal bezoekers heeft gekregen. Of met een handjevol mensen naar een voorstelling gaan in een klein theatertje dat trouw voldoet aan alle coronavoorschriften. Laten we dat doen, want Kunst & Cultuur kunnen de pijn van nu en van wat nog komen gaat nog een poosje enigszins verzachten.

De huidige situatie is om te janken, maar laten we lachen. Een mooi voorbeeld daarvan bood ook het TV-programma ‘Zondag met Lubach’ vorige week met alternatieve carnavalliedjes. Te zien via:

https://www.welingelichtekringen.nl/beroemd-2/2145037/corona-carnavalshits-van-lubach-met-gommers-op-de-waterbrommer-en-mien-waar-is-mijn-loopneus.html

2 gedachtes over “Om te janken, maar laten we lachen

 1. Hoi Ali,

  Wat ben je toch een kanjer dat je dit soort berichten post als cultuurdier!

  De bijgevoegde link werkt helaas niet.

  Groetjes,

  Esther

  Hartelijke groet vanuit Ritthem,

  Peter & Esther de Neef

  Theaters aan Zee | Klein Theater ‘De Verwachting’

  Dorpsstraat 22 | 4389 TP RITTHEM

  http://www.theatersaanzee.com

  Tel. (06) 83 70 72 80

  Blijf op de hoogte!

  Via onze nieuwsbrief houden wij je op de hoogte van het komende theaterseizoen. Heb je je afgemeld? Opnieuw aanmelden voor de nieuwsbrief kan hier.

  Wij respecteren uw privacy en bewaren en verwerken uw persoonsgegevens uitsluitend voor ticketing- en communicatiedoeleinden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s