Paula Schot niet losweken van God

Wat geweldig dat Paula Schot de eerste vrouwelijke SGP-wethouder van Nederland wordt en dat dit nou net gaat gebeuren in de gemeente waar ik zelf woon: Schouwen-Duiveland. Paula schrijft geschiedenis, net als Lilian Janse enkele jaren geleden deed als eerste vrouwelijk SGP-raadslid in Vlissingen, lekker ook in Zeeland.

Nooit en te nimmer zal ik op deze vrouwen stemmen, want de Staatskundig Gereformeerde Partij ligt veel te ver van mijn persoonlijke levensovertuiging, maar dat doet geen spat af van de waardering die ik koester voor de moed van deze vrouwen. Want je moet het maar durven om dwars tegen de tradities van deze partij in je als vrouw te manifesteren als bestuurder. Dat je sinds enkele jaren de wet aan je kant hebt, helpt daarbij maar een beetje, want veel mannen binnen de SGP zien het tandenknarsend aan, verwijzend met hun hand op de Bijbel dat de vrouw onderdanig moet zijn aan de man.

Paula Schot denkt daar blijkbaar iets anders over. Maar……..dat wil natuurlijk niet zeggen dat zij met haar politieke ambities meteen ook maar alle Christelijke waarden van de SGP overboord zet. Anders had zij immers wel voor een andere partij gekozen. Paula is opgegroeid met het geloof, voelt zich daarin thuis en zal zich ook niet laten losweken van God.  Dat zou ik tegen alle media willen roepen die haar opzienbarende uitspraken tegen dat geloof willen ontlokken. Je kunt toch van een SGP-vrouw niet verwachten dat ze links-radicale leuze op de barricade zal gaan roepen? Het is al opzienbarend en zo moedig dat zij binnen het mannenbolwerk van de SGP als vrouw een paadje naar de top weet te creëren. Bij veel stijve, ouwe, dolerende partijgenoten in zwarte pakken zullen de koppen rood geworden zijn en het stoom uit de oren zijn gekomen bij het horen van de keus voor Paula als eerste vrouwelijke wethouder. En dan hebben ze waarschijnlijk – want geen TV in huis – nog niet eens gezien hoe sierlijk  Paula in haar elegante, korte rok over een brug in Amsterdam wandelde. Met die rood aangelopen, stomende achterban zal Paula ook enigszins rekening moeten houden. Maar gelukkig zijn er binnen de SGP ook mannen die wel met hun tijd meegaan en de bestuurlijke kwaliteiten van een vrouw wel degelijk inzien.

Zo’n dappere gelovige jonge vrouw krijgen we nu dus in het college van B&W op Schouwen-Duiveland. Ik geef haar graag bij de start het voordeel van de twijfel. Nee, ik ga dus nooit op haar stemmen. Zal ook nooit bij haar aankloppen voor een subsidie ten behoeve van cultuur of theater, want ik ken het standpunt van de SGP daarin. Maar ik wens haar alle succes bij het moedig banen van een bredere weg door een donker bos dat heel lang alleen door mannen in zwarte pakken werd beplant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s