Oproep Jeugdtheaterschool Zeeland

De Jeugdtheaterschool Zeeland (JTSZ) zoekt toneelspelers in de leeftijd van 13 tot 20 jaar voor het project ‘Theater na de Dam’. Dat is een landelijke manifestatie die jaarlijks op tal van locaties in Nederland plaatsvindt  ’s avonds op 4 mei na de Nationale Dodenherdenking. De Jeugdtheaterschool Zeeland doet dit jaar voor de zesde keer mee aan deze manifestatie. Onder leiding van theatermaker Sara Zwigtman komt de voorstelling tot stand.

Gemotiveerde jongeren die aan dit project willen meedoen, dienen op twee weekenden en in de meivakantie beschikbaar te zijn. Op basis van gesprekken die de jongeren zelf voeren met ouderen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt wordt er een theatertekst gemaakt. Die tekst geldt als basis voor het verder uitwerken van een locatievoorstelling in Middelburg. De première zal zijn op 4 mei om 21.00 uur aansluitend op de Dodenherdenking. In het kader van ‘Theater na de Dam’ wordt dan door veel jongerengroepen in Nederland door middel van theater stil gestaan bij de Tweede Wereldoorlog.

Voor de voorstelling op initiatief van de Jeugdtheaterschool Zeeland worden op de zondagen 7 en 21 maart de gesprekken met de ouderen gepland. Op zondag 18 april wordt de zogeheten jongerendag gehouden en is er contact met alle andere deelnemende jongerengroepen in Nederland. De repetities staan gepland op zaterdag 24 en zondag 25 april en tijdens meivakantie, waarin de deelnemers beschikbaar moeten zijn van 1 t/m 5 mei.  Aan de deelnemers wordt een bijdrage van € 30,– gevraagd  voor eten en drinken tijdens de repetitiedagen.

Wie belangstelling heeft om mee te doen, kan zich aanmelden door te mailen naar: theaternadedam.middelburg@gmail.com met vermelding van naam, telefoonnummer, leeftijd en een korte motivatie waarom dit project je aantrekt.  Deelname is mogelijk voor iedere jongere tussen 13 en 20 jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s