DANSEN MET EEN ENGEL

Je zult toch maar door ‘een Engel’ ten dans worden gevraagd. Het klinkt sprookjesachtig, maar ook wel een beetje eng. Want ‘Engel’ klinkt wel lieflijk, maar is een Engel dat ook altijd? En hoe betrouwbaar is een Engel in werkelijkheid? Kun je je lot volledig in zijn handen leggen? Kun je er volkomen op vertrouwen dat hij je al dansend langs de juiste weg zal leiden? Hij pronkt met zijn naam voor de steun van het Opperwezen, maar kunnen alle Engelen daar echt op bogen? Zijn alle Engelen wel trouw aan het Opperwezen? Vertoeven alle Engelen nog in de Hemel, of zijn enkelen misschien ver afgedwaald? Moeilijk hoor om ‘een Engel’ te doorgronden.

Stel dat hij plotseling voor je staat met stralende ogen en brede lach. Hij nodigt alle mensen uit naar pleinen en straten te komen en met elkaar te dansen en te feesten tot diep in de nacht om zo nog het laatste restje van carnaval te vieren. Volgens hem is er immers niks dat weerhoudt ons eindelijk weer eens vrij en blij te voelen en dat met elkaar te delen. Deze ‘blije Engel’ heeft daar persoonlijk veel strijd voor geleverd, maar daar is hij goed in. Binnen zijn eigen ‘Engelen familie’ heeft hij geleerd om wraak te nemen op gemene, hooggeplaatste lieden. Hij weet hoe een harmonieuze samenleving eruit zou moeten zien.  Hij kent immers de gang van zaken in de Hemel. Zo kan het op Aarde ook, is de overtuiging van de ‘blije Engel’. Maar dan moet er hier nog wel heel wat gebeuren. ‘Weg met de politie’ bijvoorbeeld, die hij bij voorkeur ‘misdadigers’ en ‘bruinhemden’ noemt. ‘Weg met premier Rutte’, ‘Afschaffing van de Tweede Kamer’, kirt de ‘blije Engel’. Hij pleit voor een ‘fluwelen revolutie’ waardoor ‘de hele boel hier in elkaar zal storten’.

In feite klinkt dat nou ook niet zo vrolijk. Dus ik aarzel of ik wel wil dansen met ‘een Engel’. Misschien zit ik toch safer bij de Satans.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s