Tjalk ‘Vrijbuiter’ op weg naar Zierikzee (2)

Wiebe Radstake en Suzan Damen vervolgen met de tjalk ‘Vrijbuiter’ hun thuisreis naar Zierikzee. Maandag liet Wiebe al weten een dagje in Amsterdam te moeten wachten tot om 23.00 uur de spoorbrug open zou gaan om de zogeheten ‘staande mast route’ doorvaart te bieden.

Die ‘staande mast route’ is een belevenis op zich. Jaren geleden, toen mijn dochter anderhalf jaar aan de Kostverloren Kade in Amsterdam  woonde,  bleef ik ervoor wakker als ik af en toe bij haar logeerde. Die uitkijk over het water was altijd fascinerend met al die binnenschepen die langs voeren, maar aan het begin van de nacht werd het een waar spektakel met die optocht aan grote schepen die tijdens ‘de staande mast route’ passeerden.

Al mijn herinneringen eraan keerden terug toen ik Wiebe hoorde vertellen over zijn tocht door Amsterdam met ‘Vrijbuiter’.  Sigrid Burg heeft daar een sfeervol filmpje van gemaakt. Zij koos er passende muziek bij: Het nummer ‘De thee trekt en de zee nog meer’ van de band Zinkzand waar Wiebe vroeger in speelde. Zaterdag vaart ‘Vrijbuiter’ de haven van Zierikzee binnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s