Rederijkers zetten weer streep door voorstellingen

De Rederijkers Zierikzee hebben evenals vorig jaar besloten een streep te zetten door hun voorstellingsreeks in september als gevolg van de coronabeperkingen. ,,Dat gaat met veel pijn in hart, maar het is niet anders’’, zegt voorzitter Anita de Munnik.

Langer uitstel maakt de tijd te kort om het stuk goed op de planken te zetten, volgens De Munnik. ,,We hoopten uiterlijk 11 mei in kleine groepjes te gaan repeteren, maar ook dat blijkt dus niet mogelijk.’’ De voorzitter memoreert dat de voorstelling van vorig jaar ook geannuleerd moest worden. De repetities waren toen al ver gevorderd, maar het probleem zat in de kleinere ruimten waar de voorstellingen stonden gepland.

De Munnik zegt dat met het oog op 2021 toen al werd besloten een nieuw script te schrijven voor opvoering volledig in de open lucht. De scriptschrijvers Anne van Hekke en Marcel Modde gingen snel aan de slag en nu liggen er dus twee stukken om te kunnen spelen bij De Rederijkers op de plank. De keus welk stuk het in 2022 wordt, zal pas later komend seizoen worden gemaakt. ,,Alle hoop is er op nu gevestigd om vanaf september weer bij elkaar te kunnen komen in onze vaste ruimte in De Driehoek. Normaal beginnen we pas in januari met het repetitieproces, maar de behoefte de draad weer op te pakken is groot. Om de motivatie erin te houden, zal  regisseur André van Hest in die eerste maanden enkele workshops geven’’, vertelt de voorzitter. Volgens haar houden De Rederijkers financieel het hoofd nog wel boven water. Mede dankzij het feit dat het afgelopen jaar alleen voor de opslag huur betaald behoefde te worden aan De Driehoek.  ,,Het leek ons dan ook niet terecht een beroep te doen op extra steun van de gemeente’’, aldus De Munnik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s