Iris Le Rutte in CTV Cultuur

02_vierdeitem_1411

Onderschrift: Ontwerp voor de sculptuur van Iris Le Rutte ter herinnering aan de muntenvondst 50 jaar geleden in Serooskerke (W).

Beeldend kunstenares Iris le Rutte, die op Schouwen-Duiveland specifiek bekend is door haar ‘zwevende bank’ voor de kerk in Noordwelle, gaat ook een kunstwerk maken ter herinnering aan de muntenvondst 50 jaar geleden in het Walcherse Serooskerke. Le Rutte vertelt onder meer over deze bijzondere opdracht in het televisieprogramma CTV Cultuur, dinsdag 15 november vanaf 18.13 uur bij CTV Zeeland, kanaal 22, Delta. Ook de zien via: http://www.ctvzeeland.nl

De bronzen bank met gouden handjes met als titel ‘Lucundi acti labores’ (na gedane arbeid is het zoet rusten) sierde dit jaar de cover van het Kunstschouw Magazine. De organisatie van De Kunstschouw kan met medewerking van de Stichting Renesse dit fraaie kunstwerk wat langere tijd in Noordwelle geplaatst houden. Het is daar dan ook nog steeds te bewonderen. Het bestuur van De Kunstschouw zou de bank van Le Rutte graag permanent aanschaffen en is dan ook druk bezig met het verwerven van voldoende fondsen daarvoor.

In CTV Cultuur dinsdag 15 november gaat Iris Le Rutte uitgebreid in op haar ontwerp voor het kunstwerk in Serooskerke. Het is de bedoeling dat het een sculptuur wordt verwijzend naar een prachtige gouden munt uit 1622, die deel uitmaakte van de grote hoeveelheid munten die in 1965 en 1966 in de grond van Serooskerke bij het rooien van de prei werden gevonden. De voorlopige werktitel van de sculptuur is ‘Halve Gouden Rijder’.

Plaats een reactie