Dichter des Vaderlands in fiZi

Ester Naomi Perquin met haar partner Michaël Stoker (m) in gesprek met PZC-journalist Marcel Modde tijdens een poëziemiddag in oktober 2017.

ZIERIKZEE – Ester Naomi Perquin (38), de Dichter des Vaderlands met Zeeuwse wortels, treedt donderdagavond 12 april 2018 op in Filmtheater fiZi in Zierikzee. Zij is daar op uitnodiging van de Poëziekamer Schouwen-Duiveland. Voorzitter Ariene van Westen van de Poëziekamer zegt bijzonder blij te zijn Perquin als ambassadeur van de Poëzie in Nederland hier te kunnen onthalen. Dat gebeurt mede dankzij de medewerking van enkele sponsors.

Ester Naomi Perquin werd geboren in Utrecht, maar bracht vanaf haar zesde jaar haar jeugd door in Zierikzee, waar zij bij Pontes Pieter Zeeman ook haar middelbare schoolopleiding volgde. Zij heeft inmiddels zes poëziebundels op haar naam staan, waarmee zij diverse prijzen heeft gewonnen. Voor haar bundel ‘Celinspecties’ werd zij geëerd met de VSB-Poëzieprijs 2013. Haar meest recente bundel ‘Lange Armen’ verscheen kort geleden naar aanleiding van haar ervaringen bij de politie, waar ze enkele maanden op uitnodiging van korpschef Erik Akerboom meeliep.  Ester was ook columnist voor de Groene Amsterdammer en schreef radioverhalen voor VPRO’s  De Avonden. Ook leverde zij bijdragen aan onder meer De Gids, Trouw en NRC Handelsblad.  Sinds 2017 bekleedt zij het ambt van Dichter des Vaderlands.

Tijdens haar optreden op donderdag 12 april in fiZi in de stad van haar jeugdjaren zal zij voordragen uit eigen werk en wordt zij geïnterviewd door Jos Radstake, docent Nederlands bij Scholengemeenschap Pontes Pieter Zeeman.

Plaats een reactie