Wij zijn van ‘Sinterklaas Kapoentje’ en….doen goed!

Wat een mooie roomkleurige combinatie droeg Mirjam Meijer tijdens de tv- uitzending van Een Vandaag vorige week. ,,Wij zijn van Stichting Sinterklaas Kapoentje. Wij vinden dat iedereen Sinterklaas zou mogen vieren’’, liet Mirjam met een luid uithalende lach weten. Ze leek er plezier in te hebben, in goed doen voor mensen die veel armer zijn dan zij…..

Haar roomkleurige combinatie betrof een fraaie teddy body over een gelijk gekleurde wollen trui met ballonmouwen. Het moet gezegd: het stond haar fantastisch. Zij had er duidelijk over nagedacht hoe elegant mogelijk zij voor de televisiecamera kon verschijnen. Alles ten behoeve van het goede doel….

Mirjam heeft de ‘looks’ van Halina Reijn, maar dan met meer vlees op de botten dan deze bekende actrice/regisseur. Maar de brede mond van Mirjam is vergelijkbaar met die van Halina. En wat kan die Mirjam er een schaterende lach uit laten opborrelen. Zo bewees zij tijdens Een Vandaag…

Nou had Mirjam wellicht ook alle reden tot lachen, want ‘zij van de Stichting Sinterklaas Kapoentje’ doen ontzettend goed werk. De doelstelling luidt:

,,Heel graag willen wij iets van de magie van Sinterklaas doorgeven aan kinderen uit minima-gezinnen. Kinderen die het hele jaar niets nieuws hebben gehad willen we toch op 5 december een cadeau geven dat ze helemaal zelf hebben uitgekozen. Spiksplinternieuw, in originele verpakking zonder dat iemand anders daarmee gespeeld heeft! Speciaal voor jou, van de Sint. Omdat jij bent wie jij bent en het waard bent! Gewoon daarom!’’ Nou dat is mooi toch?…..

Kelly lachte wat minder uitbundig dan Mirjam. Kelly is een alleenstaande moeder voor wie het kopen van nieuwe Sinterklaascadeaus voor haar kinderen te duur is geworden. Ten behoeve van haar kindjes maakt ze gebruik van het aanbod van Stichting Sinterklaas Kapoentje en laat zich door de gierende Mirjam mee leiden door de speelgoedwinkel. Kelly glimlacht flauwtjes. Ze lijkt te beseffen dat zij nou eenmaal als typerend lid van de doelgroep moet opdraven. Alles ten behoeve van het goede doel….

Natuurlijk zullen de bedoelingen van de Stichting Sinterklaas Kapoentje oprecht zijn. Vast niet alleen om welgestelde vrouwen het genot te verlenen van ‘wat zijn wij toch goed bezig!!!!’ Maar mag het alsjeblieft een beetje minder neerbuigend? En vooral zonder die schaterlach?

Een gedachte over “Wij zijn van ‘Sinterklaas Kapoentje’ en….doen goed!

  1. Je hebt helemaal gelijk. Geef die vrouw gewoon onderhands een paar honderd euro en laat haar zelf naar de winkel gaan. De bedoeling is goed, maar het komt denigrerend over.

    Like

Plaats een reactie