Met de boer op groente tour

Hoe worden spruiten geteeld? Hoe groeit knolselderij enne…wanneer wordt boerenkool geoogst? Het zijn van die vragen die zich zomaar in je hoofd kunnen opdringen als je op agrarisch gebied weinig tot niks weet, maar toch enorm kunt genieten van de aanblik van de akkers op het mooie Schouwen-Duiveland.

Met het evenement ‘Met de boer op de groente tour’ op zaterdag 29 juli kan antwoord worden gegeven op dit soort vragen. Het betreft een initiatief van Agrarische Schouwen-Duiveland. Het programma omvat een mooie fietstocht door de polder langs de kreken van Ouwerkerk. Met onderweg uitleg over verschillende gewassen door het scannen van een QR-code. Uiteindelijk zal het op deze leuke en leerzame dag bij de boer ook duidelijk worden hoe het product vanaf de akker, in de winkel en uiteindelijk op ons bord terecht komt.

Deze groente toer met de boer begint met een inloop vanaf 10.00 uur aan de Koningin Julianastraat 7 in Ouwerkerk, bij Marien en Driek Bos. De tour bevat ook een boeiende quiz en als afsluiting zijn er een hapje en een drankje.

Plaats een reactie