JAAP! : Muziektheater in Theater De Verdieping

Hoe maakten ‘De Fietsende Vrienden’ van een lelijk feit toch iets moois?  Als toeschouwer hoor en beleef je het mee in de bijzondere muziektheatervoorstelling ‘JAAP!’, op zondagmiddag 19 november in Theater De Verdieping in Cultuurhuis ZierikC aan het Lange Pad 19 in Zierikzee.

De voorstelling gaat over een bijzondere reis van vier fietsende vrienden. Die reis brengt hen op 6 september 2022, na een fietstocht van bijna 1600 kilometer bij het graf van de vijfde vriend: Jaap. Het is zijn geboortedag en ze proosten bij de witte kapel in het Zweedse Ekerö op zijn leven en de vriendschap. Naar aanleiding van die bijzondere reis vertelt en zingt acteur en singer-songwriter Robert Baarda over zijn overleden jeugdvriend Jaap Yska. Het is een voorstelling over onvoorwaardelijke vriendschap vol herinneringen en gedeelde passies, grappige anekdotes, loslaten en doorzetten na tegenslag. Het is een ode aan door de dood wreed verstoorde vriendschap.  En…oh, ja…het gaat ook over een klein achtpotig beestje, een klein pleuris pokkebeestje….!

Muziektheater ‘JAAP!’ op zondagmiddag 19 november begint om 14.30 uur; theater De Verdieping in Cultuurhuis ZierikC, Lange Pad 19 , Zierikzee. Kaartjes à € 10,– te reserveren via www.theatergroepzierik.nl

Plaats een reactie