Uitgeverij stuurt ‘Artistamps Avifauna’ de lucht in

Al vijfendertig jaar hebben beeldend kunstenaar Jan Verschoore uit Oostburg en schrijver Johan Everaers uit Noordgouwe contact met elkaar in een zogeheten mailartnetwerk. Dat wil zeggen Verschoore stuurt Everaers ontwerpen van vogels op postzegelformaat en Everaers schrijft er op zijn beurt verhaaltjes bij over natuur, kunst en mailart.

Het resultaat van hun jarenlange kunstzinnige contacten is nu voor Uitgeverij Liverse als project vastgelegd in het boekje ‘Artistamps Avifauna’. Artistamps is de Engelse samentrekking van (post)zegel en kunstenaar. Jan Verschoore is gespecialiseerd in zogeheten kleingrafiek:  Hout, lino en gomsneden drukt hij met de hand af in kleine oplagen in eigen atelier. Dit boekje combineert het vakmanschap van de beeldend kunstenaar met de passie van de schrijvend vogelaar.

,,Jan stuurde me af en toe als artstamp een afbeelding van een vogel, waarop ik dan reageerde met een opmerking of met een kort verhaaltje. Zo ontstond onbedoeld een bonte verzameling van kooivogels, exoten, broedvogels, trekvogels, die later met verhaaltje of bijschrift leidde tot ‘Artistamps Avifauna’’’, vertelt Everaers in het boek.

Tussentijds werden de resultaten van hun project vastgelegd in fotoboekjes in eigen beheer, maar nu dus een volledig overzicht bij Uitgeverij Liverse, daar ook rechtstreeks verkrijgbaar www.liverse.nl of bij de erkende boekhandel; ISBN 978-94-92519-52-8; hardcover – 116 blz- full-colour.

Foto-onderschrift: Illustratie uit ‘Artistamps Avifauna’, Lannervalk (zegelvel).

Plaats een reactie