Vrienden Adriaanskerk zetten in op mooie Pinksterdag

De Stichting Vrienden van de Adriaanskerk in Dreischor hebben voor de komende maanden een klein, maar fijn zomerprogramma samengesteld met voorlopig drie mooi, gevarieerde concerten. Die serie begin maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag) met – hoe kan het anders – het programma ‘Op een mooie Pinksterdag’. Het betreft een liedjesprogramma van Jelle Leistra. Hij zingt liedjes van Harry Bannink en wordt daarbij begeleid door vier musici op piano, accordeon, contrabas, basgitaar en slagwerk.  Zijn optreden zit vol met bekende en onbekende liedjes en uiteraard zal het bekende ‘Op een mooie Pinksterdag’ niet ontbreken. Het optreden in de Adriaanskerk begint om 16.00 uur.

Het volgende optreden in deze zomerconcertserie staat gepland op zaterdag 17 juni: ‘Tengo el Tango’ met Tango pareltjes uit Argentinië. ‘Tengo el Tango’ betekent letterlijk ‘Ik heb tango’. Het Trio El Tango, bestaande uit zangeres Paola Marquez, Anke Steenbeek op piano en Rein de Vos met bandoneon, ademt de sfeer van Argentinië. De bezoekers kunnen de passie opzuigen en zich laten raken en ontroeren door de hartstochtelijke vertolkingen. Die optreden begint om 20.00 uur.

Het derde concert in deze serie op zondag 16 juli betreft een optreden van ‘Ensemble VIJF!’ onder het motto: ‘klassieke muziek op een andere wijze’.  Dit ensemble bestaat uit vijf vrouwelijk musici, die op deze middag een sfeervol en sprankelend concert verzorgen. Zij hebben een grote passie voor kamermuziek. De vijf vrouwen spelen al jaren samen in diverse ensembles en maken ook allemaal deel uit van het Zeeuws Orkest. ‘VIJF’ staat dus voor vijf bevlogen vrouwen, vijf unieke instrumenten, vijf muzikale harten. Dit concert begint om 16.00 uur. De toegangsprijs voor elk concert in deze zomerserie bedraagt 10 euro.

Foto: Jelle Leistra

Plaats een reactie