Tunesische, Franse, Noord Afrikaans, Europese klanken vanaf de Vrijbuiter

ZIERIKZEE – Het belooft weer een rijk muzikaal optreden te worden vrijdag 22 september vanaf 18.00 uur aan boord van het schip De Vrijbuiter aan ’t Luitje in Zierikzee. Dan treedt muziek Broua op. Er schuilt een verhaal achter deze muziek.  Broua’s muziek is als een reis, een lange reis die ze hebben afgelegd door Afrika, Europa. Tijdens deze reis zijn alle ontmoetingen, landen en momenten versmolten tot de muziek stukken die Broua brengt. Broua betekend in het Tunesisch recht zo die gaat, maar zo gaat een reis natuurlijk nooit. Dan weer over grote wegen dan weer over bergpaden is er altijd weer iets om je over te verwonderen.

Hun muziek is een smeltkroes van traditionele Tunesische ritmes en hedendaagse klanken, met invloeden uit jazz, rock en wereldmuziek. Volgens Wissem Ziadi:,,Het gaat ons allemaal om het creëren van iets nieuws en unieks, terwijl we ook onze muzikale roots eren.”

In vaderland Tunesië speelt Wissem Ziadi, een van de grondleggers van Broua, in één van de populairste bands: Gultrah Sound System. Nu woont hij in Nederland en is zijn nieuwe project Broua begonnen samen met zijn vriend, landgenoot en mede-muzikant Tarek Maaroufi.

Behalve Wissem en Tarek bestaat Broua uit landgenoot Nebil Ben Rejeb (luit) en Franck Normand (klarinet, sax en fluit), Peter Bout (bas) en Slim Mosbah (percussie). Geluid: Mark Nijssen. Een optreden aan ’t Luitje vanaf De Vrijbuiter in Zierikzee vrijdag vanaf 18.00 uur. Om niet te missen.

Plaats een reactie